fredag 15 februari 2013

Fredagen den 15 februari

Det är jättekonstigt att politiker inte får veta vad det gäller för regler i samhället. Senast i raden är reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson. Hon har i sju år haft gratis bostad, fri städning och fritt årskort på SJ. Ingen hade berättat för henne att förmånen var skattepliktig.
Nu får man också höra att 8 miljoner kronor förts över från en fond för att täcka underskott i verksamheten. Fonden finansieras med bidrag från ett 90 konto och skall endast användas för forskning och stöd till reumatiker. "Inget medvetet beslut har fattats att ta pengar ur fonden", säger Anne Carlsson.

Det känns som en mindre katastrof. Sonens japanska flickvän kommer troligen och hälsar på. Har ni hört talas om "Parissyndromet" ? Snart finns det ett Sollentunasyndrom också.
Världen är full av tjejer och så går ungen och träffar en japanska och vad värre är...........en som är dammallergiker!
Mitt Sollentunahem är helt klart inget bra ställe för en dammallergiker. Vi får väl se om sonen kan släppa bowlingklotet och greppa dammsugaren? Det blir en intressant tid framöver.

Jag fick ett brev från Alecta om att min "Ålderspension" börjar betalas ut från och med maj. Det fanns en massa valmöjligheter och det var bara att gå in och läsa den viktiga informationen på nätet.

Jag började med att titta på filmen, en fyra minuters film som skulle räta ut alla frågetecken. "Ålderspensionen" nämndes inte ens i filmen, så efteråt var förvirringen om möjligt ännu större.
Man kunde också logga in och få mer information. Joo, det kanske man kunde ifall man hade e-legitimation och laddade hem några filer som inte gick att ladda ner...........

Jag glömde hårddisken kvar på jobbet, så urvalet av bilder var inte så stort, men denhär andas lugn och ro och semester och påminner om att det finns annat än denhär j..a snön och eländet.Nu får ni hålla tummarna för att jag kan lämna Borås redan på förmiddagen. Leffe behöver jobba på i lägenheten nu ännu mer än förut. Ja, hur skall det gå, blir lägenheten färdig i tid? Följ den spännande fortsättningen i morgon.

                                                                         Gomorron

10 kommentarer:

 1. Godmorgon, Visst är det märkligt att "hon inte visste något om att det var skattepliktigt", hon som suttit med som nämndeman i skattemål i flera år... Ja, ja hur girig - och korkad - får man vara??

  Dammallergiker, ja det är nog bara att ta fram dammsugaren eller hyra en "Rut". Tur man inte har sånt i alla fall, verkar lite småjobbigt.

  Kör försiktigt från Borås och trevlig helg. Själv åker jag och barnbarnet till Torrevieja på tisdag för en veckas sportlov och hoppas på sol och värme.

  /Yvonne

  SvaraRadera
 2. Ha en trevlig helg du också och tänk i alla fall lite på oss här i det hemska svedala när du sitter där nere i solen...........

  SvaraRadera
 3. Trevligt med långväga flickvänsbesök - men dammallergiker? Det vore ju rena mardrömmen...

  Håller tummarna att du kommer iväg tidigt!
  :-)

  SvaraRadera
 4. Oj, vad jobbigt att få hem en dammallergiker. Själv får jag hit en djurallergiker i morgon. Dammsugit och svabbat golv, samt dammmat så högt jag når. Är ju lite kort i rocken så det blir inte så högt upp.
  Kör försiktigt hem och ha en bra helg.
  Kram/AK

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbigt är bara förnamnet, katastrof känns det som.

   Ha en bra helg du också!

   Radera
 5. Hej,
  Vi på Alecta vill gärna hjälpa dig att reda ut dina frågor. För att vi ska kunna hjälpa dig, ber jag dig att ringa vår kundservice på telefon 020-78 22 80.
  Trevlig helg.
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren Kersin! Jag skall bara läsa på lite först, svårt att ställa frågor annars. :-)

   Radera
 6. Hola Leffe!
  När nöden är som störst är hjälpen som närmast :-) ja med tanke på
  den sista kommentaren :)
  Du får snärjigt nu! Här nere har vi ju "polvo" det fina dammet som lägger sig som en matta.Varje dag så får man damma. Ja om man
  orkar haha...andas går bra iaf.
  Ha en bra resa hem och bli inte nervös nu.
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, kul med oväntade kommentarer. :-)

   Ojojoj, vet inte hur jag skall få alla att inse att nu är det allvar och att man inte hinner göra allt kvällen innan. :-(

   Radera
 7. Haha, en dammallergiker, jag dör av skratt! Jag måste lägga till listan av saker jag ska lära dottern att när man ska välja livspartner är dammallergi en dealbreaker!

  SvaraRadera