tisdag 27 augusti 2013

Tisdagen den 27 augusti

Nu när krutröken lagt sig runt arbetslöshetsförmedlingen och Bermudez-Svankvist börjar man undra lite.....

Med 10.000 anställda så är arbetsförmedlingen en av de största arbetsgivarna i landet. Man utbildar och jobbcoachar och står i. Hur mycket man än utbildar och står i kvarstår problemet............det finns för få jobb.
Kanske är arbetsförmedlingen bara ett sätt att ge jobb åt 10.000 pappersvändare och en högavlönad elefant.

Man blir inte mindre förskräckt när det visar sig att AF styrelseordförande Christina Johansson även är VD för ett utbildningsföretag Rinman Education och där plockat ut 400.000 kronor för mycket av statliga medel genom att uppge ett för högt antal elever.
På TV nyheterna räknas det upp ett antal riskkapitalister som  blivit upptaxerade och ålagda att betala flera hundra miljoner i extra skatt....................
Vart tog vanligt hederligt arbete vägen??

Ja, ni blev lovade en bild på dagens utsikt och här kommer den..............Malmö.

Det blir fortsatt harvande här i Skåne åtminstone fram till på torsdag, långa härliga arbetsdagar och väldigt lite av allt annat.

Det är sådana här stunder man behöver ta fram minnesbilderna från den fantastiska semestern som tog slut alldeles för tidigt


                                                                    Gomorron

6 kommentarer:

 1. God morgon Leffe.
  Jadu, detta med AF ger jag inte mycket för. Jag var ju arbetslös (frivilligt) 1,5 år innan jag blev pensionär. Allt skulle man göra själv, inte ett jobb kom från dem att söka.
  Ha det gott i Malmö.
  Kram/A-K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan verkar som om de glömt bort varför de kom till. :-(

   Tack A-K! :-)

   Radera
 2. Hola! Girighet är nog tyvärr en grundläggande drift hos oss alla - annars hade vi förmodligen bott i grottor fortfarande... Kanske hade varit bättre, om man hade bott i en grotta i España vill säga!
  Buenas! //Susan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå är skillnaden ganska stor mellan girihet och storhetsvansinne och är väl det senare som verkar drabba fler och fler. :-(

   Radera
  2. Va girig - alla? Nä det tror jag inte :( Girig= Sniken,snål,habegär, penningbegär,gniden, roffare...
   Nej det är inte jag vad jag vet iaf :(
   Kram P ♥

   Radera
  3. Det finns nog en skala P - från viljan att få det bästa till sina barn eller sin familj (blir ju på bekostnad av att någon annan får mindre) till andra ytterligheten med storhetsvansinnet och "roffandet". Är du hemma nu? ;) Försökte gå in på din blogg men lyckades inte.
   //S

   Radera