söndag 19 januari 2014

Söndagen den 19 januari

Återigen en så'n där tråkig avskeds-dag. Enda positiva är väl att nu kan det inte bli så mycket värre. Karlsson börjar jobba i kväll, Leffe i morgon och sommaren känns mer avlägsen än någonsin.

I går hade vi planerat ett kort besök i sommarstugan, men ingen av oss kände riktigt för att pulsa fram i snö och "svinkallt" bara för att se en djupfryst stuga i vinterdvala

Jovisst, det är vackert, men vad skall man använda det där vackra till?

Hur jag än grubblar, kan jag inte komma på nå't. Vår Herre kan aldrig ha tänkt sig att man skulle bo här. Det måste ha varit någon korkad mjödstinn Viking som seglade åt fel håll, inte hittade tillbaka och satte bo här uppe.

I eftermiddag är det i alla fall dags att styra kosan söderut för en veckas jobb i Sundsvall såvida jag inte måste avbryta och åka till Sös.  Såg du Ama? Det är bara S igen!

                                                                        Sovmorgon!


10 kommentarer:

 1. Hej Leffe
  .Vackra vinterbilder. Men trettio grader kallt! Nej vad hemskt. På en vecka måste du ha varit med om temperaturskillnader på ca femtio grader. Inte så nice för en gammal kropp. Men det kommer väl värme även hit någon gång. Ha det gott.
  // Tommy

  SvaraRadera
 2. Hej Tommy, hade den temperaturskillnaden varit åt motsatt håll skulle det ha varit helt OK även för en gammal kropp. :-)
  Vi får hoppas på värme eller så åker vi dit där den finns. Vi ses kanske där i april-maj ??

  SvaraRadera
 3. Hola! Nej jag har aldrig förstått var man ser det vackra i vinterbilder. För mig ser det stelt, kallt och dött ut... Tacka vet jag foton med grönska, vackra blommor, blått hav och himmel! Tur att man inte åkte Ryan från Alicante igår. Fick tydligen landa i Italien och slänga av ett hotfullt fyllo...
  Har börjat snöa igen här uppe på Åsöberget....suck....
  Buenas! //Susan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår granne i lägenheten ovanför i La Mata åkte med det flyget. Han satt brevid killen som fyllot bråkade med och tyckte inte alls att det var så dramatiskt som media får det att låta.

   Radera
 4. Haha! Sssssstrålande! :-D

  Huvva vad kallt! Undrar ännu en gång varför jag inte bor kvar uppe i dom där trakterna... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det blivit riktigt varmt där. Snart går Karlsson barfota igen, bara -24 i dag. :-)

   Radera
 5. God förmiddag!
  Jo, men visst är väl vinterbilder vackra? I all sin stolta stillhet. Och Susan, vintern bara vilar lite så att den får kraft att bli sommar igen. Tänk vad jobbigt att vara sommar med alla förväntningar på att vara grön, varm och solig varenda dag. Och alla blommor och träd som man ska ha stående upprätt och se till att blomstra och grönska. Jag tycker ni ställer orimliga krav på att det ska vara sommar jämnt. Stackars sommar, låt den få vara vinter i fred och vila ut. Jag har förresten ett tips: Gör förstoringar av dessa vackra bilder och sätt upp dom på väggarna i Spanien, så har ni något att svalka er med under den heta årstiden där!
  Och Leffe, vi bor ett stenkast från S-valls sjukhus så du är välkommen på en fika när du vill och om tiden räcker till. Preciosa har våra tel.nummer.
  rocio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det är så det funkar?? I så fall skall jag låta vintern vil sig i form och bli en riktigt stor och fin sommar!!
   Tack för inbjudan! Risken är att det inte blir så mycket tid över. Jag skall valla runt på en tysk hela veckan och så'nt brukar bli tröttsamt. :-(

   Radera
 6. Vackra vinterbilder! Men som du skrev; "vad skall man ha det vackra till?" Ja, att njuta av . Men det är ju inte en så stor njutning att sitta inomhus och titta på det vackra. Jag vill nog också uppleva det som är vackert, gärna utomhus...Och är det alltför kallt så är det ju inte njutvart. Om man inte är viking förstås. Har nog kommit fram till att lagom värme passar mig bättre.
  Men inte avstår jag en skidvecka i fjällen eller Alperna.

  SvaraRadera
 7. Det bär mej lite emot att låta Karlsson få rätt och erkänna att det ÄR vackert.
  Klär man sig ordentligt, vilket jag gjorde i går, kan man faktiskt vistas ute en stund och njuta. Det är inte så ofta man har förmånen att vandra runt i ett så vackert landskap.

  SvaraRadera