lördag 15 september 2012

Lördagen den 15 september

Om man skall sätta en stämpel på gårdagen, så måste det bli "förvirring".
Först kommer det ett bra mail från Preciosa, ett kort meddelande om att det är grannens rör som läcker och att det skall åtgärdas senare. Under kvällen kommer det ett mindre bra från mäklaren.
Presidenten har ringt honom och tror sig veta att det är vårt rör som läcker och att det redan är åtgärdat.

Nåja, för mej är det ganska solklart vem som svamlar. Presidenten var med bara en kort stund och det var Ignacio som pratade med rörkrökaren. Presidenten har nog fått sin information från bestämmande kärring-rådet och då är det självklart att det är svenskens rör som läcker.

Samtidigt passar gubben på att påpeka att vi inte sänkt ner parabolen till den höjd kackel-hönsen har sagt att de vill ha den på.
Mäklaren påpekar också att Presidenten engagerat sig så mycket i vår fastighet att han förväntar sig en present nästa gång vi kommer ner.
Det ingår inte i hans uppgifter att vara "uppmärksam på andras egendom" Ändå hade han upptäckt att vår häck var för hög, att parabolen sitter för högt och nu har han dessutom blivit informerad om att det droppar vatten från vår vägg.
Det kan bli för mycket att bära för en man med så många andra betungande uppgifter.............

Nu känns det läge att lägga in en annan "vill ha" bild. Utan det bruna skulle huset vara riktigt fint.


Leffe orkade inte ända hem i går, det blev sent i Falun och ögonen gick i kors redan i Gävle, så det kändes ganska lagom med en mellanlandning här.

Oj, man ser inte skylten..............sådärja, det var lite bättre.

                                                                              Gomorron

10 kommentarer:

  1. Godmorgon. Ja dessa presidenter, de tror ju de är det på riktigt ibland. Skönt att det är åtgärdat, vattenskada är aldrig kul. Vi fick åtgärda taket 3-4 ggr men det blev aldrig helt bra så därför sålde vi och köpte nytt med tegel och sluttande tak och ej platt tak med någon slags papp som vi hade i Panorama. Tänk när man såg droppet inne och såg gipset lösa upp sig mer och mer och man är på väg till flygplatsen, huuu så hemskt. Jag som dessutom är rädd för alla kryp fantiserade ju om vad allt kunde komma ner ur det där hålet.

    Ha en bra dag och stressa inte.

    /Yvonne

    SvaraRadera
  2. Presidenter är en historia för sig. En vi hade fick dörren "igen-silikonad". Helt instängd. Ett tag var Anders vice-president, men vi klarade oss rätt bra. Vi fattade ju inte vad dom sa :-D

    SvaraRadera
  3. Hola! Vilken president... Har han för mycket eller för lite att göra? Tror på det senare. :) Min amiga som jag hade med mig i Torre förra helgen sticker nog ned snart igen tillsammans med sin man för att kika på några lägenheter som hon gillade. Vi får se vad hennes man tycker! :) Föreningen verkar bra med en blandning av nationaliteter - mäklarens mamma (svensk) bor där.

    Makens son m familj är nere just nu. Var vid La Mata häromdagen men det var röd flagg och badförbud. Gjorde inte så mycket - småkillarna är bara 3 och 2 så de har kul på stranden ändå.

    Buenas! //Susan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaadu Susan, där skulle vi vara i stället! Lite kul ändå att lampan lyser i svedala i dag. :-)

      Radera
  4. Tur att P och hennes spansktalande man finns till din hjälp. Hoppas nu att allt löser sig.

    Om presidenten förväntar sig en present kan du väl ta med en burk norrländsk delikatess, du vet nog vilken, om man nu vågar ha en sån burk på flyget.

    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Jaadu, om jag vågade, skulle jag göra det, men då lär man nog portad på livstid där. :-)

      Radera
  5. Hej Leffe!
    Nu försöker jag för tredje ggn att skriva till dig. Hakar upp sig hela tiden. Nyfiken på vilket hus du menar på första bilden. Vilken dum president. Varför var han inte på förre ägaren när det gällde häcken tex? Tror nog också du skulle bli portas om du tog med dig surströmming.
    Ha en fortsatt bra lördag. Kram/A-K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag menar det till höger på bottenplanet, det som är till salu. Det är fult med det bruna, men målade man det i samma färger som huset till vänster, skulle det bli fint.

      Radera
  6. Hola!
    Lex är också president...men han är en fridens man och lägger sig
    inte i nåt annat än om nån klagar så lyssnar han. Och vidarebefordrar saken till vår anställda administration.
    Få se om han ställer upp för 3:e ggn nästa år, el 4:e ggn, brukar annars turas om i huset men han bor liksom "mest fast" här :-)
    En president i en urbanisation som Leffes ska bara se till att
    grönytor och pool är skötta och han ska också framföra till deras
    anställda administration om det är når speciellt. Han kan inte ha några synpunkter på ägda hus och lghter som har ägare med lagfart.
    Det är ingen förening typ BFR som hemma.Där har man bara "rätt att bo" med föreningens tillstånd.Här nere äger man bostäderna själv oavsett hus el lgh. Klart om man har misskött tomt och dålig sikt
    el nåt så ska det tas upp men på det årliga mötet. Röstning sker där också om det är befogat.
    Det blir nog bra det här men blanda inte in presidenten :-)
    Leffes presi är så stött om ingen hälsar på honom stackarn. Det är frivilligt att ta på sig det jobbet men en del spanskar tar det
    på för stort allvar :-)
    Ciao P

    SvaraRadera
  7. Jag börjar fatta nu så småningom. Oj, tänk om han hittar "svenskpalmen" som står på allmänningen! :-(

    SvaraRadera