måndag 18 februari 2013

Måndagen den 18 februari

Jag har grubblat på en sak. Varför fanns det inga gym när jag var ung? Nu tränas det och gymmas så det står härliga till.
Ändå blir svensken bara tjockare och tjockare. Antingen beror detta på att det inte finns tillräckligt många gymplatser eller så beror det på något annat?  Med tanke på att det krävs en del arbetsinsatser för att  jobba ihop till  min pension börjar det kännas lite skakigt nu.
Visserligen kan vi väl som Reinfeldt vill, jobba betydligt längre, men förr eller senare måste väl någon annan ändå  börja kavla upp ärmarna?

Leffe var yrvaken i morse och missade att sista trappsteget inte var det sista utan steget innan. Naturligtvis fick benet - det som redan innan fått mej på rollatortankar - ta emot hela kroppsvikten vid landningen efter  luftfärden.
Det är som att försöka landa en Jumbojet på bara ett hjul.
Jodå, trots att Karlsson förordade (krävde) vila, blev det lite klinkersättning i alla fall, och motvillig måste det nog erkännas att hon hade rätt angående vilan denna gång.................landningshjulet tog stryk.

Själv har hon ju alltid ställt upp och hjälpt alla som råkat komma i närheten. Nu sitter hon där med en ond axelled efter allt snöskottande och hur går det då? Ja, inte vet jag. Kanske är det dags för oss gamlingar att dra söderut och lämna över stafettpinnen.

I dag är det Södersjukhuset som står på agendan. Förhoppningen är som vanligt att hinna spendera några timmar i lägenheten också. Hinner jag det, läggs de sista klinkerplattorna i kväll.
Landningshjulet då?? Ja, det tål definitivt inte en likadan landning till, men det rullar även om det skramlar och gnäller....................

Efter allt detta elände passar det nog ganska bra med bilden på den fullständiga lyckan...........Karlsson  som shoppar växter.

                                                                     Gomorron

3 kommentarer:

  1. Hola Leffe!
    Du gjorde alltså exakt som Lex för några veckor
    sen. Han vek då foten på nåt sätt och hade ont
    i vadbenet också :-)Ja det är till att ha bråttom...Det straffar sig...Ja och karlsson tycker jag synd om. Stackare. Nej ni borde bo snöfritt. Och det innan det är rollatordags :-)
    Tur att du inte bröt nåt. Kram P ♥

    SvaraRadera
  2. Morrn!
    Det där med gym har inte jag heller fattat vitsen med. Om det både är dyrt, för det är det, och man ändå blir tjock, för det blir man ju bevisligen ändå, så varför inte äta fel mat och dricka (öl)
    sig till den kroppsmodellen i stället? Det är väl iaf ett trevligare och mindre fysiskt krävande sätt. Fast jag kör ju med LCHF så jag behöver ju inte välja.
    Sen säger jag bara: Varningstape, den där gul-svarta. Om jag fick bestämma så skulle Landstinget dela ut sådana rullar gratis till alla hushåll. Där skulle det gå att göra besparingar i stället för att dra in på personal. För att inte tala om i Torrevieja....både min sambo och jag har belastat sjukvården där ett antal gånger p.g.a. fallskador. Ha, ha....
    Krya på dig och ta det lugnt i trapporna!
    rocio

    SvaraRadera
  3. Du, eller förrsten NI måste vara mer rädda om er. Att dra söderut är ingen dum idé alls. Jag lovar!
    :-)

    SvaraRadera