tisdag 19 februari 2013

Tisdagen den 19 februari

Ojojoj, det känns tungt i dag. Det finns varken vilja eller tid för att skriva blogg, men Karlsson säger att jag måste. Det är så många som sitter och väntar på mitt inlägg. Det är såklart en stor överdrift, vet inte varför hon gör så mot mej.
Hon har nog kommit på att Leffe kanske till och med................vet inte, måste nog fundera ett tag ..............skulle hoppa från Eiffeltornet ifall hon skulle tycka det var kul??
Idiot, joo, kanske, men vi har ju alla våra defekter och att min skulle bli sådär jättestor var inte kul, men nu är jag så gammal så det går nog inte att rätta till.
Gårdagen var också tung och gav en liten försmak av vad som väntar när kroppshyddan börjar förfalla. Leffe dras fortfarande med sviterna från landningen på ett landningsställ och att sätta klinker i badrummet är väl inte det mest intelligenta att ägna sig åt då??
Mina vänner nu sitter klinkern där den ska' i alla fall och"bara" fogningen är kvar!! Det får räcka så för tillfället, nu är det städning i huset som gäller. Det är tyvärr inte bara städning det handlar om, det är sanering. Här gäller det att lyfta en sanitär olägenhet till ett damm-sanerat boende.
Ja, ni hör själva...................
Och så måste jag ge en eloge till Alecta..........rätt skall vara rätt. Jag fick ändan ut vagnen och ringde deras kundtjänst, jättetrevliga och hjälpsamma tjejer och det bästa av allt Leffe kommer inte att svälta ihjäl som pensionär heller. De'du Karlsson denhär gubben blev du inte av med så lätt.

Nu är det bara att hoppas på att hälsan inte sviker och att  Karlsson kan övertygas om att hon har jobbat färdigt om två år. Det kommer nog att gå bra, allt enligt det gamla ordspråket: "Frihet åt alla, dom som inte vill, tvingar vi"!

Nej, nu skall det vara slut på onda axlar och kraschade landningsställ,  nu börjar vi nedräkningen!!


                                                                            Gomorron

13 kommentarer:

  1. Härligt att höra att du inser att det finns annat än att jobba,jobba, jobba. Man lever bara en gång och då gäller det att dra i handbromsen i tid. Klart ni ska dra er söderut och njuta av livet utan snö,kyla och en massa jobb. Ikväll åker jag och barnbarnet som är 6 år ner för att ha det härligt i en vecka, sen får vi vara hemma i ca 3½ vecka innan nästa resa går för påskfirande i Torre. Härligt att ha något att se framemot. Glöm nu inte skaffa en "Rut" som hjälper med dammsaneringen, måste vara hemskt jobbigt att ha allergi mot damm.
    Hälsn
    Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joodå, så småningom går det in. Du får ha det så kul där nere. Avundssjuk?? Nä, inte ett dugg. :-(

      Radera
  2. Hoppas landningsstället blir återställt snabbt. Inte kul att gå runt och ha ont...

    Klart att du måste ge oss inlägg varje dag, Karlsson har helt rätt. Och du Karlsson - två år till räcker mer än väl!

    :-)

    Gomorron!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaadu Ama, slå in det i skallen på Karlsson om du lyckas. :-)

      Radera
  3. Hej
    Tack Karlsson för värmande ord om vår kundservice! Jag ser genast till att vidarebefordra till alla berörda här på Alecta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var dom värda, det är nog inte så lätt alla gånger med oss som är så dåligt pålästa. :-(

      Radera
  4. Hej Leifi !

    Klart att du skall skriva i bloggen, vi håller helt med Ingrid, hon är en klok kvinna. Nu skall ni börja med nedräkningen, två år till och sen är det "Solhuset" som gäller, det finns faktiskt annat man kan syssla med här i livet än bara arbete. Ni kommer att ha det hur mysigt som helst. Tänk va trevligt att du har fått så duktig personal som är vänliga och trevliga och berättar sakligt för dej om din pension, vi lyfter på hatten för Alecta det känns bra när man får fin service.

    Ha en bra dag och sköt om er, hälsar Wikberg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joodu Teta, nu börjar nedräkningen och det gäller att få Ingrid att inse att hon också blivit gammal. :-)

      Radera
  5. Så skönt att kunna börja nedräkning. Jag börjar med en månad april-maj. Tyvärr har jag en sambo som ska vara hemma under jaktsäsongen och den andra tiden för honom i Spanien är för varm. Hur gör man då? Tack o lov är han helt införstådd med att bli särbo mellan varven

    SvaraRadera
  6. Svar
    1. Jaadu AK, det är viktigare att mörda än att vara med oss. :-( Jag vet hur det känns. :-)

      Radera
  7. Hola Leffe!
    Men du behöver ju inte jobba två år till för att Karlsson måste.
    Varför inte vila upp dig och göra roliga saker så du pigg om två
    år i stället? Och åka upp och åka ner och fixa och dona...Chansen kommer aldrig igen.
    Ha en bra jobbdag :-) Kram P ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ekonomi, Preciosa, ekonomi är vad det handlar om. Jobbar jag två år till, skall jag dra ner på arbetstiden, få lite mer tid till annat och dessutom lyfta en bättre pension när det är dags.

      Radera