torsdag 24 oktober 2013

Torsdagen den 24 oktober

Usch vad less jag blev, helt plötsligt blev längtan bort härifrån nästan olidlig. Längtan vart då?? Ja inte vet jag...............vartsomhelst, Spanien, Norrland eller helt enkelt bara hem till Sollentuna!

Vi har fått tillbaka sommaren i Skåne, men vad spelar det för roll när man ändå inte hinner ta del av den. I går var jag visserligen tillbaka på hotellet innan mörkret helt tagit över, men orken räckte inte till för någon vistelse i sommaren.
Nåja, två dagar kvar och därefter skall Leffe försöka vara ledig från jobbet en hel vecka. "Försöka" innebär att lära sig säga NEJ............. nej jag kan inte jag är ledig.

Tänk va' lättlurade vi är. Nu är det tydligen bevisat att ett glas vin om dagen skyddar oss mot det mesta och det låter ju kul. Mindre kul är att man  redan efter det andra glaset är tillbaka på noll igen.
 Där kom den svenska måttligheten till tals, normalkul skall vi ha, inte mer. För säkerhetsskull betonar man att spriten inte har något alls med nyttan att göra.
Min egen forskning visar att ett glas inte alls gör så stor nytta som det andra, tredje och fjärde.

Sture Bergwall kommer att friges före Jul tror medierna. Det skulle inte förvåna mej ifall han blir året julvärd också, barnkär som han är................

Definition på en blogg a la Carolina  Gynning:
 "Bloggen är inte verklighet, alla dagar är påhittade för att spegla ett perfekt liv. Det är självklart roligare att lägga upp en bild från poolen eller en middag med vänner jämfört med en konferensrums bild från möten i flera timmar"
Ovanstående definition tillkom efter att hon upptaxerats med 67000 kronor efter att  skatteverket läst hennes blogg och kommit fram till att resorna till Florens och Miami inte var arbetsresor.
Hon tror sig vara jagad av skatteverket bara för att hon är känd....................håhåjaja.

Hallå SKATTEVERKET här kommer en bild från Leffes jobbresa till Spanien förra sommaren.

                                                              Gomorron

10 kommentarer:

 1. Haha! Det måste helt klart skatteverket godkänna :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar helt enkelt bara på ett erbjudande om skatteavdrag därifrån. :-)

   Radera
 2. Hej!
  Ja det är bara att välja vart du vill åka :) Du är ju pensionär egentligen :)
  Finns inget bra med alkohol utom alsolsprit på myggbett :) Allt annat är bara försvar för att kunna häva i sig :-) Det är ju ett gift egentligen som man glömmer bort. Varför är det risk för fosterskador när man dricker lite?
  Ha en bra dag iaf...snart är du hemma...nånstans :-)
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåe, det blev inte som jag trodde nu heller, Skövde nästa. :-(

   Radera
 3. God dag!
  Jag vet inte så mycket om bloggar, jag läser "bara" dom som vi väl alla här följer, dom som har en anknytning till Spanien. Vad är det för vits med att läsa en blogg som är fejkad? Det roliga är ju att läsa om vardagen och dess vedermödor, och hur andra tacklar sina små problem som vi som läser ofta känner igen. Vill vi läsa fantastiska, påhittade berättelser kan vi läsa kiosklitteratur.
  Har jag missuppfattat poängen med att blogga?
  Du, Leffe, jag föredrar din blogg framför hennes. Och förresten, Miami, har människan aldrig varit i Torrevieja?
  rocio

  SvaraRadera
  Svar
  1. "En blogg är som ett skönlitterärt verk", skrev hon. Nåja Carolina har missuppfattat allt annat, så varför skulle hon just fatta bloggrejen??

   Tack rocio, det värmde! Ja, har hon varit i Torre, lär hon nog inte berätta det, flyga Ryanair till Torre passar inte en såå "känd person". :-)

   Radera
 4. Hola! Vår käre Paolo kommer att bli arg igen... ;)
  http://www.kostdoktorn.se/sag-inget-till-paolo

  Buenas! //Susan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodå, hans råd är enkelt, "gör som jag säger, annars får du stryk"

   Radera
 5. Hel

  I onsdags var det 35 år sedan jag började arbeta på Skatterverket!! och jag trivs kanon Kan inte haft ett bättre arbete eller arbetsgivare under dessa år.

  Skattepliktigt eller inte, det avgör lagen ( de som vi demokratiskt valt), eller hur? Även om vi inte sympatiserar med dem som vann valet): Vi som arbetar där följer bara lagstiftaren, dvs, de styrande.

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Missförstå mej inte, jag tycker det är riktigt kul att skatteverket sätter åt Carolina Gynning. Hennes försök att hävda sin rätt är ju bara löjligt.

   Själv firar jag 40 år i nästa år och jag vet hur mycket det betyder att få jobba på ett ställe där man trivs. :-)

   Radera