fredag 8 november 2013

Fredagen den 8 november

Torsdagen började lite våldsamt och helt plötsligt klarnade det en hel del, Leffe var inte längre ensam i föreningen: "vi som kan klanta oss". Kan man välja, är det bättre att borra i en elledning än i ett sprinklerrör.

Kolla bara på det här. Så ser det ut när man inte stängt av sprinklersystemet innan man börjar jobba med det.
Som tur var hade man borrat tre stora hål i golvet innan, så vattnet steg inte så snabbt. Om de i våningen under också tyckte likadant, framgår inte av historien..........

Nåja, fortsättningen på dagen blev mer stillsam och jag kunde lämna SöS innan den värsta rusningen dragit igång.
Det damp ner ett mail från holländskan som bor högst upp i vår huslänga i La Mata. Ett fönster och några fönsterluckor hade öppnats i den hårda vinden.
Tur att Preciosa och Lex finns! Innan jag hann bli riktigt orolig, hade de redan varit där och ställt saker och ting till rätta igen! Tack så jättemycket för den insatsen!

Vad passar då bättre än en dagsfärsk bild från vårt lilla paradis.


                                                                           Gomorron

10 kommentarer:

 1. God morgon, jag tur ska man ha ibland. Skönt att ha "husvakter" som snabbt kan åka ut och kolla läget. Såg förresten att husskelettet mittemot dig verkar det som de ska riva, eller fortsätta bygga, eller? Ja, det var aktivitet där och det stod en grävskopa som grävt upp runt hela skelettet. Men svårt att avgöra vad som var i görningen, men nåt var det. Är ju hemma igen i +5 och 4 nyanser av grått/mörkt.
  Ha en lugn och fin helg.

  /Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägger mig i...Efter en analys där så tror vi "bara" att det är gatuarbete tyvärr. Nån ledn som ska ner eller nåt. Kram P ♥

   Radera
  2. Ja, vår undersökande reporter Preciosa har redan lämnat svar angående skelettet.
   Joo, den husvakten är oumbärlig och snabbare än blixten........ :-)

   Radera
 2. God morgon!
  Den förening du nämner börjar bli stor nu. Vi har nu fått ytterligare en medlem, ingen mindre än Krim.vårdens gen.dir. Nils Öberg. Fast vi får se till så att han inte väljs in i styrelsen förstås. Det kunde bli förödande för föreningens fortbestånd om han får "gå med kvasten".
  Vilken tur att det ordnade sig med fönster och fönsterluckor! Det är toppen att ha en backup på plats. Det borde alla vi som har sommarstugor utomlands ha. Dom är guld värda.
  Rocio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det har jag missat helt. Kommer ihåg att han var på tapeten när man lät internerna spela monopol i stället för att göra nytta. :-(
   Joo, vi har haft tur som fått en sådan "backup". :-(

   Radera
 3. Hola! Ja, föreningen "vi som kan klanta oss" verkar få fler och fler medlemmar. Senaste tillskottet verkar vara min internetoperatör. De har felsökt i två dagar nu vilket jag tror innebär att de inte ens har kikat på ärendet än. De borde skickas på studiebesök till dig för att förbättra sin förmåga på två väsentliga områden: "snabb inställelsetid" och "förmåga att åtgärda fel". ;)

  Vänder man huvudet uppåt så är det något ljusblått tak - utomhus alltså. Konstigt, undrar vad det är??!!

  Buenas! //Susan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ihåg en reklamsnutt de körde på radion för länge sedan. Nisse från Manpower hade löst ett data problem på ett par timmar och IT killen var helt förtvivlad: "Sån't löser man inte"!
   Inte nog med det Susan, någon har hängt upp en stor jäkla lampa också! :-)

   Radera
 4. Hola Leffe!
  Ja det var ju lätt åtgärdat hos er. Stänga lite :) Vattna lite som jag gillar. Favosysselsättning :) Ha en bra dag, kanske ledigt?
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, kanske det, men det handlar om att ta sig tid för att göra det också.
   Hoppas få vara ifred för jobbet i dag..........håll tummarna.

   Radera
 5. Dom är snälla dom, P & L.

  Kanske var det P som hade hjälpt till där på första bilden också? Hennes favoritsysselsättning. Att vattna... ;-)

  SvaraRadera