lördag 7 december 2013

Lördagen den 7 december

Vilken tur att Karlsson vaknade tidigare än planerat. Att vakna upp på morgonen och höra Karlsson stöka runt i köket hör till ovanligheterna,.Leffe brukar somna till det ljudet.

Som sagt .............tur var det.
Vi kom iväg strax före sex och det utlovade ovädret lyste fortfarande med sin frånvaro även om det låg i luften.

Det var söder om Sundsvall problemen började. Det kom upp en varningstext i bilen om att motorn inte hade full kapacitet och jag fick rådet av min "personliga bilmekaniker"  (joodå Leffe har en egen så'n också) på Bilia att stanna och starta om.
Sagt och gjort, jag svängde in på  första bästa rastplats bara för att konstatera att jag lyckats hitta en av de få rastplatser som  inte var plogad.
Vi satt fast i flera meter djup snö!! Där överdrev jag kanske lite, men det kändes i alla fall så..
Nåja  så småningom lämnade vi snödjupet, trötta, blöta och stolta över att ha grävt fram bilen med bara händerna.
Ifall ni inte tänkt på det................det är jättebra att ha en spade i bilen när man är ute och åker i snön.

Efter en tio timmar lång och tröttsam resa närmade vi oss äntligen Falun. På radion pratades det om milslånga köer på E4:an söder om Sundsvall och vi kände oss riktigt nöjda över att ha kommit iväg så tidigt.
Jag ställde av av Karlsson på ett kärringdagis. Ja, det fanns t.o.m. flera på samma ställe, Rusta, Ö&B och ett par till, Leffe hade ett litet jobb på sjukhuset att klara av.

En timme senare var vi på väg igen och  tackade vår lycka över att ha bokat en övernattning på "hemmet" i Gävle även  om jag fortfarande inte lyckats förstå varför man inte får ha älgen på bordet.........

Vi somnade nog båda innan huv'et träffade kudden och Karlsson sover fortfarande.............jag skall också sova länge om morgnarna när jag blir gammal.

I dag skall hon få träffa sin nya bil, hoppas det blir ett lyckat möte.

                                                                   Gomorron

4 kommentarer:

 1. Hola Leffe!
  Ja det var en lång resa och sen affärer på det :) Tuff Karlsson! Ska hon åka denna långa väg ensam sen tillbaka :( Hoppas det blir bra väder och väglag.
  Kram P ♥

  SvaraRadera
 2. Hej

  Himla tur att ni kom loss ur snön, Ett litet tips, en påse sand är vädigt bra att ha i bagaget. En varm o go filt är också bra om man blir stående.

  Även här nere i Småland har det där VITA kommit. Just nu -3,5.

  Lotta

  SvaraRadera
 3. Tur att ni kom loss! Vi har alltid haft en spade i bilen, och har det nu också fast bara ibland. Då när vi ska åka upp till Sierra Nevada.
  :-)

  Jag tycker att Karlsson ska köpa en älg på Rusta (som ju har allt!), ställa den på bordet och se vad som händer...
  :-D

  SvaraRadera
 4. Fast jag köpte min älg på Jysk när jag tänker efter... Men det beror ju på att det inte finns nåt Rusta här :-(

  SvaraRadera