söndag 1 december 2013

Söndagen den 1 december

Kanske är jag larvig, men det har varit en tung natt igen. Polisen som var här då på inbrottskvällen undrade ifall jag behövde kontakt med brottsofferjouren och Leffe svarade tufft att det inte behövdes.

Just då hade jag tagit tröst av en stor Whisky och såg fram emot natten då de skulle försöka sno bilen.
Nu när jag lugnat ner mej är det så lätt att inse hur bra det var att de aldrig gjorde det försöket.
Ändå är det jobbigt nu när man kommer in i bearbetningsfasen och bilden i huve't  som rullar, bilden på det vidöppna fönstret i TV rummet och den blinkande lysdiodet vid entre'dörren
Det som just nu känns mest jobbigt är att det tillkommit en massa måsten som i högsta grad är tidstjuvar. Hela förmiddagen i går gick till inköp av ny datorväska, USB minnen, ficklampa, laddare till telefon och andra småsaker som försvann.
Nu återstår dessutom det meningslösa och tråkiga jobbet att fylla i listor till försäkringsbolag och polis.
Det mest  meningslösa är ändå all den tid som behövs för  att få kvittokopior på mina utlägg i tjänsten, de som alla låg i datorväskan.
Innan inbrottet kändes det som att Leffe var på gång, det var mycket att göra, men det flöt på så bra och allt kändes kul.
Nu har jag tappat gnistan och fattar inte riktigt hur det skall gå att hitta den igen. Undrar om det är såhär det känns när man håller på att gå in i väggen??

Något helt annat...........I går blev jag inblandad i grannens kran som frusit söndet och stod och sprutade vatten.
"Blev inblandad" är väl fel ord, "blandade sig i" är mer med sanningen överensstämmande.

I dag skall i alla fall Karlssons bil hämtas i Södertälje och det är bara att hoppas på att allt elände som varit de senaste dagarna inte smittat av sig på den.
Bild kommer i morgon.............................

                                                                           Gomorron

4 kommentarer:

 1. Hej

  Låter riktigt jobbigt. Prylar kan man ju ersätta men tryggheten i sitt hem den köper man ju inte på butiken. Hoppas att resten av helgen blir bra.

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Fy vad jobbigt.

  Jag tyckte det var nog så jobbigt då när tre av grannarna här hade haft inbrott (dom gick in via taket/terrassen) och vi räknade ut att vi måste ha varit hemma när det skedde. Det var efter det som vi skaffade gallergrindar ut dit...

  Hoppas du ändå kan få en fin första advent, trots allt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Usch, ja det är inte kul när det händer. Blir väl till slut som man har i Spanien, galler för alla fönster och dörrar. Men ibland hjälper ju knappt det. När jag var ner för några år sedan (ensam), vaknade och gick nerför trappan tänkte "har jag öppnat det där fönstret, de genomskinliga gardinerna var prydligt dragna åt sidan och ena skjutfönstret stod helt öppet. Shit, kom jag på, det har varit inbrottsförsök och det hade det. De hade först sabbat låset i vår inglasade fyrkant, sen använt parasollfoten och bändit upp fönstret och hittat ett svart läderfodral som de fiskat ut men där fanns bara visitkort så de kammade noll. Lite läskigt att jag låg och sov på övervåningen och inte hörde något. Men in kom de ju inte, tack och lov. Men man tänker faktiskt på det då och då när man går nerför trappan. De förstörde ju inget merän ena glasbursdörren och fönstret, men sen köpte vi en rund grej för 1 euro på Järnhandeln nära dig och svärsonen skruvade in den i mitten av skjutfönstrena så nu ska ingen kunna öppna dem.
  Hoppas du kommer över inbrottet och åter känner att ditt hem är din borg.
  /Yvonne

  SvaraRadera
 4. Hej Leffe!
  Det är traumatiskt såna där saker. Man pendlar upp och ner i sinnet :( På sätt och vis var det kanske tur att du inte var hemma och fick en chock...Dom kunde ju ha gått in ändå :( Vet flera som råkat ut för det.
  Man får tänka på att det är IQ-befriade dårar som inte har det minsta empati
  med andra människor. Dom mår säkert dåligt i sitt värv :(
  Ha det så bra och tänk på roliga saker framåt :) Lätt att säga.
  Kram P ♥

  SvaraRadera