torsdag 5 december 2013

Torsdagen den 5 december

Oj, trodde jag fått något fel på ögonen. Allt blev jättekonstigt så fort jag satte på mej glasögonen. Leffe hann bli riktigt orolig, vad had hänt?
Det kändes riktigt bra att efter en ordentlig utredning kunna konstatera att synfelet berodde på att ena glaset på glasögonen ramlat ut.

Onsdagen blev förstås inte alls som vi, Karlsson och jag, hade tänkt oss. Vi låg alldeles för bra till  och med de planerade projekten. Karlsson gjorde det avgörande testet på ugnenoch resultatet blev "med beröm godkänt"

Jag var förstås glad över godkännandet, men det allra bästa med testet var nog ändå alla de  goda  testbullarna.

Nu kommer det att bli tufft att nå min drömgräns på 90 kilo före Jul. Innan jag startade resan norrut i tisdags, då var precis 93 kilos gänsen passerad och vågen visade 92, 8 Kg. Så lite har jag nog inte vägt sedan de slutade väga mej på barnavårdscentralen.

Åter till gårdagens vedermödor. Dagen började med en inte alltför uppmuntrande syn. Ja, såvida man inte gillar att skrapa is försås...........

Projektet som återstod innan det efterlängtade besöket i (sommar)stugan var el-felet som gjorde att cirkulationspumpen till centralvärmen stod still.
El-felet var snabbt åtgärdat, men vid det laget var turbägaren tömd och det var dags att börja beta av den andra som börjat rinna över.
Pumpen var också trasig!! Den var köpt på JULA och garantin gällde fortfarande och nu fanns det inte en enda kvar i Skellefteå.
Däremot fanns det EN i Luleå, nu är vi i Norrland och  Luleå ligger nästgårds, bara 20 mil bort, så det var bara att börja skrapa fram igloon

I ärlighetens namn passade det ganska bra. Meningen var att jag skulle jobba en dag i Sunderbyn under denna resa och den dagen fick bli i går.

Nu sitter den där,


Karlsson är ännu gladare och Leffe ser fram emot den utlovade slappar-dagen i dag.

I morgon blir det tidig uppstigning då skall försöka hinna till Falun innan det utlovade ovädret gör det.

                                                                   Gomorron

3 kommentarer:

 1. Hola!
  Ser fint ut, bullar, pump och snö :-) Ha en bra dag i dag och hoppas resan
  går bra i morgon och du slipper oväder. Här ska det bli 18 gr och sol :)
  Hälsa Karlsson ♥ Kram P ♥

  SvaraRadera
 2. Vilka goda bullar, kan du inte skicka ner några hit till Spanien, jag lovar att de skulle gå åt. Ibland får jag ryck och bakar här, men inte så ofta. Har just varit ute i vår lilla "trädgård" och plockat in 4 apelsiner som jag ska pressa juice av. Stora som grapefrukter är de och hela tråden dignar av frukt. Inte illa alls ska jag säga att vara självförsörjande på något så gott.
  Ha en fin dag och kör försiktigt, hör på TV om snö, storm och stormvaningar över hela Sverige.
  /Yvonne

  SvaraRadera
 3. Oj vilka bullar! Fasen också att jag inte får äta bröd... Annars hade ni gott kunnat skicka några söderöver :-)

  SvaraRadera