onsdag 30 januari 2013

Onsdagen den 30 januari

Nu när krutröken lagt sig, är det kanske dags för lite eftertanke och summering. Vad var det som hände egentligen?
Vi fick gjort allt som vi planerat att göra, två hål i väggen, elmätare och avfuktare. Vi fick sola och vi fick framförallt vara tillsammans i en dryg vecka!
Jo, det var visst en liten detalj till..........Leffe fick inte sitta i poolområdet och sola, det hände också.
Samma sak råkade vår granne Jill  ut för................

Det var försäsong då också och Jill och en väninna satt och solade vid poolen. Då kommer banan-presidenten och gör precis som han gjorde med mej, schasar iväg dem på samma nedlåtande sätt.

Skillnaden var väl att de bara konstaterade att han var en idiot, medan Leffe börjar tänka olika avrättningsmetoder.
Det är kanske dags att lugna ner sig och låta Luis (min spanska mäklare) röra om i grytan och se var det landar.
Vet vi bara våra rättighete, så funkar det...........några säsonger till i alla fall. Vi behöver inte gubben till något och han har ju inte ens bråkdelen av den makt han tror att han besitter. Det enda som kan bli problem är ifall vi behöver komma åt el- eller vattenmätaren.
I den frågan har vi fått olika uppgifter. En uppgift var att man enligt spansk lag skulle har rätt till nyckeln både till el- och vattenmätaren. Enligt Joakim, har man inte rätt att komma in i elskåpet, men däremot skulle man ha rätt att få nyckel till vattenmätaren.
Oavsett så är det en onödig energitjuv. Där nere skall man semestra och njuta och inte offra energi på en idiot.
Ja, så får det bli, han får styra sitt rike hur han vill och jag bryr mig inte.............................


Nu börjar i alla fall vardagen och snötäcket kännas helt OK. Varför sitta i solen vid en strandpromenad och smutta på en öl ...............


............när man kan jobba inomhus och vara glad över att slippa gå ut?


                                                                  Gomorron

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Nog är det väl märkligt att ni inte ska kunna sista och sola vid poolen. Vad gör ni för skada kan man undra. Poolen rengörs väl året runt, eller töms den under lågsäsong? Om den inte töms rengörs den alltså och varför skulle ni i så fall inte få använda den om ni skulle vilja ta ett dopp i det kalla vattnet? Och framför allt, bara att ligga/sitta och sola kan väl inte störa någon, inte ens en spansk "loco". I vår Urb. får man använda poolen och poolområdet när man vill. Tja, förutom mellan 15.30-17.00!!! Vi bor i en typisk spansk Urb. så under den tiden ska det "siestas". Ingen dum idé' egentligen fast vi protesterade emot den bestämmelsen i början.
  Ha det bra!
  rocio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siestan verkar vara helig för spanjorerna och man får väl ta seden dit man kommer. :-)

   Radera
 2. Han är knäpp. Här i vår förening gjorde huset uppror mot en presidentska som vi hade och avsatte henne mitt i perioden.
  Kanske dags för revolution?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, jag har börjat lite försiktigt......... :-)

   Radera
 3. Hej Leifi !
  Håller helt med dej om att stanna inne idag...här är det storm och snö och regn som vräker ner, ett himla oväder. Få se om vi har el i kväll eller får vi sätta fyr i alla spisar. Vi ser på trevliga bilder från er semester och försöker glömma att det är snöstorm ute. Hoppas presidenten är avsatt när ni nästa gång har semester, det måste ju vara en mycket sjuk "gubbe" som går på som en idiot, varför ni inte får vistas vi poolen förstår vi inte alls, håller han på med nåt skumt där eller är det hans privata pool ??

  Sköt om dej i vinterrusket, hälsar Wikbergs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, nu önskar jag att jag också kunde tända en brasa, men jag sätter väl mej i bastun och låtsas att sommar'n har kommit. :-)

   Radera