måndag 23 september 2013

Måndagen den 23 september

Förlåt........... Leffe försov sig igen. Kan det vara så att åldern börjar ta ut sin rätt? Det finns många tecken som tyder på det. Gårdagen var t.e.x. lite av "på stället marsch".
 Det var full fart från tidiga morgonen till sena kvällen och när jag nu tänker efter, blev det inget vettigt gjort.
Dagen var kantad av besvikelser, gräsklipparna var redan undanställda på Bauhaus och  det tog en jäkla tid att få fram en ur vinterförrådet.
När jag så småningom monterat ihop den, var den en stor besvikelse. Jämfört med min gamla i gräsklipparhimlen var den tyngre och betydligt mer svårkörd.
Lägenhetsprojektet blev inte heller så framgångsrikt som det skulle bli enligt Leffes glädjeplanering. Halvvägs fick duga, vattnet är nu inkopplat, men avloppet återstår. Vikten då? "På stället marsch" där med. Det verkar vara totalt omöjligt att komma ner under 94 Kg. Det får bli en svältdag i dag också, så det vore själva faaan om inte den gränsen är sprängd i morgon!
 Och så............det enda som gick planenligt var plommonsylten. Tidigare hade jag plommonsylt för de närmaste 200 åren, nu är det säkrat för minst 250 och det borde ju kännas bra, men känns bara korkat.

DN ståtar med stora rubriker om att polisen registrerar romer. So what, har man inget att dölja, gör det väl inget ifall man blir registrerad. Jag har en bestämd uppfattning om tattare och den skall jag nog inte skriva om här, men man brukar väl meta där man tror chansen är stor att få napp?

Nu till något roligare, på onsdag är det dags. Så fort jag fått bilen från verksta'n bär det iväg mot Norrland. På söndag åker vi, Karlsson och Leffe söderut igen och så, tisdagen den 1 oktober bär det av till Japan!

Ibland känns det lättare att banta när man är på semester..........................

Nåja Karlsson ser ganska nöjd ut, och Leffe visar också vad han tyckte om maten.

Jag måste anknyta lite till gårdagens inlägg om Henrik Borelius och hans affärside'. Nedan följer ett citat ur Aftonbladet.

"Attendos affärsidé är självklart densamma som Caremas.
Följaktligen har man ett pärlband av vårdskandaler bakom sig. En 83-årig man lämnades att dö i sin egen avföring (Rondellen i Uppsala), en man i Lidingö fick inte sår omlagda på tolv dagar (Baggeby gård), en patient fick ligga tre dagar med fluglarver i sitt sår (Sälgen i Höganäs), tre anställda vid Sörgården (!) i Rottne utanför Växjö slog vad om när en äldre kvinna skulle dö och skojade med att klä henne i solglasögon när hon verkligen dött. Och så vidare. Ju mer vanvård desto mer vinst".

Henrik Borelius är också, hör och häpna, regeringens rådgivare i frågor om hur kvaliteten i välfärden skall utvecklas rätt.
 Hans syster Maria Borelius har ett förflutet som handelsminister i 8 dagar. När det uppdagades att hon använt sig av svart arbetskraft, inte betalade TV licens och att hennes sommarstuga ägdes av ett bolag på Jersey var hennes åtta dagar till ände.
                                                                           Gomorron

8 kommentarer:

 1. Godmorgon. Med mycket sushi under Japan-semestern är du säkert nere under 90 kg. Sägs ju att det är toppenbra bantarmat. Men det ni har i tallrikarna på bilden ser ju ut som Nja, inte såååå gott. Sushi i måttliga mängder däremot är gott.
  ´
  Själv räknar jag ner till 27 okt då jag ska ner till Torre och inspektera nya köket som ska vara klart då. Sen antar jag att det är rätt mycket städning efter hantverkarna så några av de första dagarna är säkert fulltecknade för mig,men före jag åker hem den 7 nov ska jag nog hinna få några (många) slappardagar.
  /Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sushi åt jag förra gången och för min del lägger jag den till arkivet. I samma arkiv ligger den ruttna fisken jag smakade i Norrland. :-)
   Låter härligt, man måste alltid ha nå't att se fram emot. :-)

   Radera
 2. Hola Leffe!
  Ja det blir inte som man tror varje dag...sällan men kanske är bra.
  Apropå registrering så trodde jag man inte höll på med sånt i modern tid. Nej bort.bort. Jag skäms över Sverige i det fallet.
  Obegripligt är det. T.o.m med småbarn. Skandalöst!!
  Däremot ska "vårdgivarna" sättas åt för misshandel av gamla och miljonerna konfiskeras. Det är också skandal att detta får förekomma i ett modernt land. Läskigt!
  Ha en bra dag som går din väg :-) Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag blir inte så upprörd, ingen rök utan eld. Anledningen till att barnen hamnat där är att en förälder eller släkting först ställt till något sattyg.

   Detdär sista håller jag med om till 100% :-)

   Radera
 3. Hallå Leffe. Ang trädgårdsredskap. Skulle ha en ogräsbrännare i Lördags. Du är alldeles för sent ute, sade killen i affären.Vi sålde ut allt sådant förra veckan. Min vanliga otur. Får alltid tummen ur för sent.
  Ang romer så har jag en trist historia som jag inte vill berätta om här. Men men. Hur går det med planerna i La Mata?
  // Tommy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodu, i det fallet med "tummen ur", kan vi nog bilda klubb. :-(

   Vi får ta den historien över en öl i La Mata.
   Nja, La Mata går lite på sparlåga nu. Kanske åker jag i vinter ner några dagar med sonen. Annars är det maj som gäller.

   Radera
 4. Hej

  Får verkligen hoppas att man får vara någorlunda frisk när man blir gammal så man inte hamnar på en institution.

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det.......... man får bara inte bli så sjuk så man inte kan försvara sig! :-(

   Radera