tisdag 24 september 2013

Tisdagen den 24 september

Ja, vad skall man säga om registreringen av "kringresande"? Kanske skulle det vara på sin plats att göra ett reportage om tiggarna i Kista centrum, om studenter som tvingas flytta för hoten från de kringresande. Kanske ett reportage om de kringresande asfaltläggarna som skitar ner och sätter skräck i omgivningen. Ibland borde man kanske ta sig en funderare över varför det blivit såhär.
Jag tycker det blir ganska smaklöst när man börjar jämföra registreringen i Sverige med den som gjordes av Hitler.
Nog om detta. I går kom SBU, statens beredning för medicinsk utvärdering med sin rapport om LCHF och sällan har jag blivit så glad för en rapport. Den slår fast att LCHF är en bra bantningsmetod.
Vad som dock är allra mest glädjande är att Paulo Roberto högg i sten!!! Motion är bra för hälsan, slår rapporten fast,  men har ingen som helst betydelse för viktminskningen.
Nu opponerar sig många, men tänk efter hur länge man måste härja runt på gymmet innan man gjort av med det där onödiga wienerbrödet.
I dag passerade Leffe äntligen den tunga 94 kilos gränsen och viktminskningen ligger nu på 8 mjölkpaket.

Måndagen var väl ingen av mina bättre dagar. Lösenordet på jobbdatorn krävde byte. Det resulterade som vanligt i några timmars extra jobb och ett pendlande mellan hopp och förtvivlan. Datorn fick ju inte krascha nu när japanresan står för dörren. Till slut löste det sig i alla fall samtidigt som det gav mig en rungande huvudvärk.
Innan detta hade jag åkt runt och försökt hitta en adapter som passade för att ansluta avloppsslangen från diskbänken. När jag så småningom hittat och monterat den, hittade jag adaptern som levererats med diskbänken.................
I dag skall Leffe inte ägna sig åt några svåra uppgifter. I dag skall den lilla grå få den vila den så väl behöver.

                                                                    Gomorron

15 kommentarer:

  1. Hola! Ja äntligen kommer en rapport där man opartiskt och strikt vetenskapligt under 2 år gått igenom 16000 studier och kommit fram till just det som många redan har upptäckt: Drar man ned på socker och mjöl och ersätter med större mängd naturligt fett går man ned i vikt, får ett jämnare blodsocker och bättre blodfettsvärden.

    Själv har jag just nu en ofrivillig 5:2-diet, eller snarare 4:3 än så länge. Hade en Ryanresa som inte var att leka med i söndags och misstänker matallergi. Dock går inte magsmärtorna över (har googlat såklart och symptomen stämmer väl med tarmvred) så blir det inte bättre tills i morgon blir det ett besök på Cityakuten.

    Plågade hälsningar//Susan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hola Susan! Vi har erfarenhet av Det Ryanaiska köket. Inte allergi, men däremot matförgiftning. Det enda jag vågar inta där är Whisky ifall den håller minst 50 % och flaskan är oöppnad.
      Hoppas det inte är tarmvred, då skall du inte vänta för länge med besöket på Cityakuten. Krya på dej nu! :-)

      Radera
    2. Hola! Började redan innan avfärd så inte Ryanaiska köket. Har skrivit mer detaljerat på P:s blogg. Tack för omtanken!
      //S

      Radera
    3. Hola igen Leif! Ann Fernholm, vetenskapsjournalisten, har skrivit en klockren analys av gårdagens rapport ang. kost vid fetma. http://ettsotareblod.se/lchf-sanker-blodsockret-bast/

      //Susan

      Radera
  2. God morgon!
    Grattis till viktminskningen! Hoppas att denna kommentar går fram. Jag har installerat det nya operativsystemet i paddan så det blir spännande att se om det funkar nu. Jag har inte fått igenom några komm. på ett tag, kanske nu....
    Hälsning. från en LCHF:are som bara väntat på ovan nämnda rapport.
    rocio

    SvaraRadera
    Svar
    1. HURRA!
      Det funkar!!!
      rocio

      Radera
    2. Jippie!! Välkommen tillbaka rocio!
      //Susan - LCHF:are sen 5 år

      Radera
    3. Jag säger som Susan, Jippie!! Välkommen tillbaka, bloggen har varit jättetråkig utan dina vassa kommentarer. :-)

      //Leffe- LHCF:are sen i går kväll

      Radera
    4. kostdoktorn.se
      //Susan

      Radera
    5. Jahaja , jättetråkig har den varit :-)
      P ☻

      Radera
  3. Är du i Norrköping och jobbar :)

    Bastu brann på Scandic Nord
    Norrköping

    Tre brandbilar skickades till hotellet på Ingelsta på måndagskvällen.

    Larmet inkom strax före halv tio på måndagskvällen. Räddningstjänsten skickade en brandbil till platsen och när branden i bastun hade konstaterats skickades förstärkning med ytterligare två släckbilar och ett ledningsfordon.

    – Rökdykare har varit inne och släckt. Situationen verkar vara under kontroll och man har inlett undersökning av platsen för att försäkra sig om att inget ligger och pyr, förklarade inre befälet Lennart Månsson någon kvart efter att larmet gått.

    Hotell Scandic Nord som har 150 rum, bastu och fitnessanläggning, planerar sedan tidigare att genomföra en renovering under den kommande hösten och vintern.

    /Bruno

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näädu, denna gången var jag helt oskyldig! :-)

      Radera
  4. Hjärtligt tack för välkomsthälsningarna! Det värmer ett fruset hjärta. Ha, ha, jag kom precis hem från stranden.
    Och Leffe ang. LCHF, det är aldrig för sent att börja med den kosthållningen. Och det bästa med den är att du kan äta dig mätt på den 7dagar av 7. Även hamburgare med rätt tillbehör. Lycka till!
    rocio

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det! Skippa pommes och bröd, be om en extra klick majonäs eller lite extra coleslow och en ostskiva till samt lite mer sallad. Drick vatten eller ett glas vin till - ej öl eller läsk! Då är du hemma - blir mätt och går ner i vikt! Och som jag har skrivit förut: Lagom med motion är bra för hälsan men har så gott som ingen betydelse för varaktig viktnedgång enligt de studier som finns. Det viktiga är vad man stoppar i sig. Nu ska jag inte terrorisera din blogg mer idag!

      //Susan - som börjar känna sig liiiiite bättre ;)

      Radera
    2. Oj, nu fick man sina fiskar varma................vi får väl se vad det blir efter japanresan. Tyvärr brukar det inte direkt ske någon viktminskning på mina semestrar. :-(

      Radera