söndag 22 september 2013

Söndagen den 22 september

Vad är det för fel på mej??! Varför hinner jag aldrig ifatt utan ligger hela tiden steget efter . Lite beror det kanske på att hålet jag grävt är så djupt att även om jag klättrar uppåt, finns det aldrig en chans att nå  till kanten. Allt kan ändå inte skyllas på mej. Det kommer nya projekt hela tiden..............

Vädret var fint, gräset hade torkat upp och skulle klippas. Gräsklipparen hade sett sina bästa dagar, men den skulle väl  hålla för ett par klippningar till och därefter få en rejäl översyn i vinter.
Planeringen var jättefin.............tyckte jag, men så tyckte inte Han i gräsklipparnas himmelrike. Nejdå, det var dags att kalla hem Leffes gräsklippare.
 Där har ni förmiddagens nya projekt. Alltså, riktning Bauhaus och så förstås att hoppas på att den redan utsedda ersättaren inte gått och blivit slutsåld.

Förutom gräsklippar-slakt, ägnades lördagen åt att idiothandla Cola och kaffe på extrapris, Cola på Ö&B och kaffe på COOP, och så var det förstås  alldeles för mycket fina plommon kvar i plommonträdet.
Trots att plommonsylt-behovet redan är tryggat för de närmaste 200 åren, skall det nog syltas lite till i dag.

Lite vettigt hann jag ändå göra. Det var äntligen dags att börja installera vatten och avlopp till diskbänken i lägenheten. Detta började jag med i går och hoppas hinna få färdigt i dag.

Och så har ett nytt vårdbolag hamnat  på löpsedlarna. Attendo delar ut en miljard till aktieägarna. Vd:n Henrik Borelius beräknas få 17 miljoner.
 Han tycker det är helt OK eftersom ägarna hitintills inte fått någon utdelning alls sedan köpet 2007. Nämnas kan att ägarna nu får 40 % i utdelning på sina aktier. Henrik Borelius verkar må riktigt bra av sin äldreomsorg. 108 miljoner i eget kapital redovisar hans bolag där han samlat sitt ägande i Attendo. Årslönen på 6,2 miljoner ligger troligen en bit högre än vad ett vårdbiträde tjänar.
Han tror inte på att den svenska vården skulle funka om man avvecklade alla privata vårdcentraler, "det skulle vara en rätt stor omvandling av samhället", säger han. Det korkade uttalandet visar vilken värld han lever i.

                                                       Gomorron



4 kommentarer:

  1. Borelius, har inte det namnet varit på tapeten tidigare?? I statsrådssammanhang, familjär åkomma?
    Leffe, största felet med dig är att du inte har ngn självinsikt vad det gäller tid och projekt, annars verkar du vara en trevlig och flitig kille. Vi får vid första bästa tillfälle ta en diskussion över ett glas mjölk i La Mata. Åker ner ikväll och stannar till första advent.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt riktigt.... både han och hans syster Maria Borelius har varit på tapeten tidigare, se dagens inlägg.
      Där har du också helt rätt. Jag går på pumpen ideligen, men tror hela tiden att "denna gång går det bättre". :-(
      Jag ser fram emot den träffen, men skulle inte mjölken vara till kaffet?? :-)

      Radera
  2. Hej Leffe!
    Ja du får sluta sylta helt enkelt :-)Åk till ett äldreboende
    med plommon...tex Carema som man fick läsa om här som dagen där
    nån patient hade fluglarver i sår :( Kanske dom behöver lite vitaminer där. Den där Borelius var/är väl rådgivare till regeringen? Man mår illa.
    Ska inte läsa tidningar mer, inte bra för blodtrycket :(
    Kram P ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joodu, nu är det färdigt syltat......... :-)

      Carema heter ju numera Vardaga, eller som det heter i folkmun, Vanvårda.
      "Dendär" Borelius var/är? mycket riktigt regeringens rådgivare och hans syster var handelsminister i 8 dagar.

      Radera